Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

“Наш край” закликав ВР не руйнувати систему охорони здоров’я

Влада продовжує знищувати систему безоплатної медичної допомоги та планує суттєве скорочення спеціалістів. Про це заявив співголова партії “Наш край” Олександр Мазурчак під час семінару «Діяти, а не чекати. Медична реформа: досвід регіонів».

Він наголосив, що за задумом МОЗ з усіх спеціалістів у поліклініках залишиться лише сімейний лікар.

“Саме сімейний лікар має замінити всіх спеціалістів у поліклініках – від терапевта до хірурга-травматолога, спостерігатиме за станом хворих та лікуватиме їх. Влада наполегливо продовжує знищувати систему безоплатної медичної допомоги та планує значно скоротити вузькопрофільних спеціалістів медичної галузі”, – зазначив Олександр Мазурчак.

Співголова партії переконаний, що після ухвалення реформи українці опиняться у Середньовіччі.

“МОЗ повертає нас у часи Середньовіччя, коли лікарі були універсальними спеціалістами та займалися всім – від травм до пологів. Але навіщо сьогодні знищувати медичну галузь, тисячами звільняти найдосвідченіших медичних працівників та віддаляти медицину від людей?”, – наголосив Олександр Мазурчак.

Він вкотре зазначив, що медична реформа остаточно зруйнує систему безоплатної медичної допомоги.

“Зменшення фінансування, скорочення спеціалістів, знищення медичних закладів, провал програми закупівлі ліків – це ще не весь перелік безглуздих ініціатив медичної реформи. Це все остаточно зруйнує систему безоплатної медичної допомоги та медичну галузь загалом”, – переконаний Олександр Мазурчак.

“Наш край” закликає Верховну Раду не ухвалювати законопроект медичної реформи.

“Держава має створювати всі умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування”, – підсумував Олександр Мазурчак.

Як відомо, минулого тижня МОЗ оприлюднив перелік послуг, внесених до гарантованого пакету медичної допомоги. Складова частина цього пакету – сімейний лікар. Згідно з оприлюдненим текстом, сімейний лікар спостерігає за станом здоров’я, діагностує та лікує найбільш поширені хвороби, травми, отруєння, патологічні і фізіологічні стани під час вагітності та багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ