Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наша Україна» проти емісії мільярда гривень на грип

Президія політради партії «Наша Україна» прийняла заяву, в якій категорично засудила виділення 1 мільярду гривень із державного бюджету, – повідомила прес-служба партії.

Пропонуємо текст заяви:

«Президія Політичної Ради Партії «Наша Україна» заявляє про свою підтримку Президента України у питанні щодо вето Глави держави на законопроект про виділення 1-го мільярду гривень з державного бюджету 2009-го року.

Ми переконані, що реальні мотиви тих політичних сил, які наполягають на подоланні президентського вето, не мають нічого спільного з потребами людей. Йдеться про можливість розподілу бюджетних коштів в «ручному режимі», фінансування окремих медичних магнатів за рахунок українських громадян.

Президія «Нашої України» виступає категорично проти виділення цієї суми з бюджету 2009-го року. Уряд досі не запропонував навіть проекту державної програми боротьби проти грипу, згідно якої будуть витрачатися ці кошти. Відсутній будь-який економічний розрахунок такого кроку та прогноз соціально-економічних наслідків. А це означає тільки одне – виділені кошти підуть не за призначенням.

Найголовнішим є те, що державний бюджет вже кілька місяців відчуває кризу недонадходжень, не фінансується майже жодна державна програма. Результат діяльності уряду – порожня державна скарбниця. А це означає, що Кабінет Міністрів України, вимагаючи виділення мільярду гривень, фактично в черговий раз пропонує здійснити емісію необхідної суми Національним банком України.

В умовах економічної кризи друк такої великої суми грошей, не забезпеченої реальними товарами та послугами, спровокує небезпечний стрибок інфляції. «Наша Україна» застерігає: саботаж уряду проти підвищення соціальних стандартів та чергова спроба спровокувати інфляцію поставлять на межу виживання найменш забезпечені верстви населення.

Сьогодні очевидно, що безвідповідально роздмухана представниками однієї політичної сили істерія навколо епідемії грипу несподівано зіграла проти її ініціаторів. По-перше, вона продемонструвала непрофесійність чинного уряду, який виявився катастрофічно неготовим до сезонного спалаху грипу. По-друге, викрила, що, не зважаючи на переможні репліки Юлії Тимошенко, в державному бюджеті немає коштів навіть на невідкладні завдання.

Ми також переконані, що скликання з цією метою позачергової сесії Верховної Ради України виглядає ще більш цинічним кроком. Верховна Рада України достатньо продемонструвала українському суспільству свою недієздатність. І витрачання коштів платників податків в нинішній кризовій ситуації на черговий піар у стінах парламенту, ми розцінюємо як безвідповідальний крок, прояв неповаги до наших виборців».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ