Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наші ключові цінності – в перспективі вступ до ЄС та НАТО, заявляє Петро Порошенко

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі глави держави, Президент Петро Порошенко на форумі депутатів місцевих рад партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» назвав ключовими цінностями для партії європейський і євроатлантичний вибір.

«Прямо можете казати – в перспективі вступ до Європейського Союзу і вступ до НАТО», – заявив Петро Порошенко, додавши, що за останній час рівень підтримки населенням ідеї євроатлантичної інтеграції сягнув з 16 до 70%.

Другою ключовою цінністю має бути унітарність України, що має передбачати українську мову як єдину державну, також вільний розвиток та вживання інших мов, насамперед російської і англійської. Президент нагадав, що 60% українських воїнів-героїв АТО є російськомовними, і вони зі зброєю в руках продемонстрували, що російською мовою вони люблять Україну аж ніяк не менше, ніж україномовні. «Нашим пріоритетом є розуміння нації як політичного союзу всіх громадян України, незалежно від етнічного походження, мови, віри, тощо. Ніколи ми не допустимо, що Україна буде знову розколота штучно політиканами – питанням ставлення до НАТО, мови, до землі або ставленням до Церкви. Ми об’єднали Україну і забезпечимо її єдність», – наголосив Петро Порошенко.

Ще однією важливою ідеологічною засадою має бути декомунізація. «Не лише як повалення пам’ятників, а як відмова від соціальної ненависті, від популізму, від комуністичного втручання держави в економічні процеси», – підкреслив Президент. Глава держави наголосив, що недоторканість приватної власності і вільний ринок є основою економічного прогресу та соціального добробуту.

Партія має базуватися на принципах демократії, поваги до прав і свобод кожного українського громадянина.

Щодо організаційних питань, то Президент закликав продовжити системну роботу з перетворення «Солідарності» у справді масову партію, долучаючи до її лав ветеранів АТО та волонтерів, які продемонстрували ефективну роботу в проведенні реформ в Мінобороні, у запровадженні системи електронних закупівель та забезпеченні антикорупційного громадського контролю. «Хотів би, щоб наша партія стала для цих заслужених людей справжнім соціальним ліфтом. Ніхто не обмежує сьогодні висунення найкращих представників регіонів, бо це і є оновлення, оновлення влади, в тому числі – і верховної влади», – сказав Петро Порошенко.

Пріоритетами партії в регіонах Президент назвав децентралізацію та зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування, підвищення рівня життя мешканців громад, рішучу відсіч будь-яким проявам сепаратизму, прозоре використання комунального майна та земельних ресурсів, громадський контроль за використанням бюджетних ресурсів, ефективну боротьбу з корупцією, створення нових робочих місць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ