Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нашоукраїнці, що були при владі, пройдуть народну люстрацію

Члени партії "Наша Україна", які перебували при владі, підуть на наступні парламентські вибори в мажоритарних округах.

Про це УНН повідомив голова політради партії Валентин Наливайченко, коментуючи можливість участі "Нашої України" у виборах до Верховної Ради.

"Безумовно, "Наша Україна" йде на парламентські вибори. Як політична сила, так і партійні осередки. Скоро у нас відбудеться засідання політради щодо організації виборчих штабів. Зараз для нас ключове питання в областях і на центральному рівні – об'єднання опозиції. Ми готові до об'єднання й вимагаємо від наших партнерів зняти всі умови та вийти на єдиний відкритий виборчий список на базі КОДу. Це ключове завдання, яке треба вирішити зараз", – сказав політик.

Відповідаючи на запитання щодо намірів Віктора Ющенка вести "Нашу Україну" на парламентські вибори, В.Наливайченко зазначив: "Це так і є, він лишається головою партії і висловив таку політичну позицію. Водночас у нас є рішення з'їзду та політради, що чітко зобов'язує пройти народну люстрацію всіх тих, хто був при владі у 2005-2010 рр. Тобто, це вийти до людей у мажоритарні округи та прозвітувати, а люди мають визначити, хто вартий політичної підтримки, а хто ні. І це стосується всіх і кожного, хто є членами "Нашої України".

Він наголосив, що члени "Нашої України", які були при владі, йтимуть на мажоритарні округи.

"Ці люди, безумовно, за результатами з'їзду будуть включатися у списки, але за результатами "праймеріз" (попередні вибори – Ред.) в областях. А після цього буде "праймеріз" на входження до центрального списку партії. Ми вчинимо з людьми чесно", – додав голова політради НУ.

Нагадаємо, чергові вибори до парламенту відбудуться в Україні у 2012 році.

Верховна Рада 17 листопада 2011 року ухвалила "Закон про вибори народних депутатів", яким запроваджується голосування за змішаною системою та забороняється участь у виборчій кампанії блоків. Виборчий бар’єр для партій підвищено до 5%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ