Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО

У щорічному Посланні до Верховної Ради Президент Петро Порошенко наголосив на незмінності пріоритету вступу України до Північноатлантичногот Альянсу. «Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО. Я наполягаю: цей дороговказ для нас непорушний як Полярна зірка на зоряному небі», - підкреслив Петро Порошенко під час виголошення послання «Про внутрішнє та зовнішнє становище України у 2016 році». Про це повідомила прес-служба Президента.

Президент зазначив, що «усе, що ми здійснюємо в оборонній галузі, ми робимо, міцно тримаючи в руках компас, стрілка якого показує твердо на Північну Атлантику» та підкреслив, що Україна в усьому орієнтується на повну сумісність із стандартами Альянсу, причому не тільки у військовій сфері.

 Глава держави наголосив, що наша країна вийшла на безпрецедентний і дуже тісний рівень співпраці з країнами Альянсу, який «ми будемо підвищувати, розширювати, поглиблювати — аж до повного досягнення критеріїв членства».

 Петро Порошенко особливо підкреслив, що за 2,5 роки кількість прихильників вступу України до НАТО значно зросла та вже істотно перевищує кількість противників, але все ще спостерігаються суттєві відмінності між різними макрорегіонами.

При цьому Президент зауважив, що в Альянсі теж немає консенсусу щодо членства України. «Так, формально двері відчинені, починаючи з Бухарестського Саміту 2008 року. Але ці двері – сенсорні: можуть і зачинитися при надто різкому наближенні»,  - сказав він та застеріг, що  «кожен наш крок має бути виваженим і наперед прорахованим, щоб не вийшло так як з Планом дій щодо членства вісім років тому». Петро Порошенко наголосив, що заходи, які Україна здійснює зараз, «насправді значно більше, ніж проект ПДЧ 2008-го року».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ