Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Насіров не прийняв звільнення Марушевської в "такому вигляді"

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров не прийняв заяву про звільнення голови Одеської митниці Юлії Марушевської. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Марушевська виклала в інтернеті заяву про своє звільнення за згодою сторін. Для уникнення неоднозначності ситуації хочу заявити – в такому вигляді заява про звільнення не прийнятна", - написав Насіров.

За його словами, Марушевська заявляє, що звільняється через тиск та гальмування реформ, але за весь час роботи ми навіть не побачили плану тих нібито реформ.

"Звільнення Марушевської можливе лише після передачі справ та документів у порядку, встановленому чинним законодавством, із дотриманням всіх необхідних умов. Створено спеціальну комісію", - зазначив голова ДФС.

Насіров запевнив, що на сьогодні завданням ДФС - знайти відповідальне керівництво для Одеської митниці і протягом 3 місяців показати, як швидко можливо здійснювати реформи і наповнювати державний бюджет.

"Ми і надалі продовжуємо роботу по реформуванню служби, наповненню бюджету, зупинити цей процес ми не маємо морального права.  За 10 місяців 2016 року Одеська митниця - це одна з митниць, якою не виконувався план надходжень до бюджету, в той час як в цілому митницями перевиконано план на 12,1 млрд грн", - підсумував він.

Нагадаємо, 14 листопада керівник Одеської митниці Юлія Марушевська подала у відставку.

Вона була призначена керівником Одеської митниці в жовтні 2015 року.

До призначення Марушевська була заступником голови Одеської обладміністрації Михеіла Саакашвілі.

Ще 7 листопада Марушевська, незважаючи на відставку Саакашвілі, не збиралася залишати свій пост.

Як відомо, в понеділок зі своєї посади пішов глава поліції Одеської області Гіоргі Лорткіпанідзе.

Трохи пізніше глава Одеської області Михеіл Саакашвілі подав у відставку. Однією з причин він назвав зрив запуску Відкритого митного простору, гроші на який "розікрали".

Він також звинуватив у зриві роботи особисто президента Петра Порошенка.

Марушевська є членом команди Саакашвілі.

Вона, Саакашвілі і Порошенко були присутні на відкритті Центру обслуговування громадян у 16 жовтня 2015 року. Однак нещодавно Саакашвілі повідомив про закриття центру через ухвалення і підписання президентом  "антирейдерського" закону, який нібито блокує фінансування установи.

Як відомо, на початку червня голова фіскальної служба Роман Насіров заявив, що звільнить Марушевську з керівництва Одеської митниці до осені.

Він мотивував це тим, зокрема, що Одеська митниця не виконує плани, погано здійснює контроль вантажів.

Насіров натякав на популізм Марушевської, але запевняв, що в нього немає конфлікту з нею.

Марушевська в середині липня подала два позови до суду на Насірова.

Економічна правда

Фото - ua.korrespondent.net.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ