Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Насіров просить зняти санкції з російських операторів лотерей?

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров написав офіційного листа міністру фінансів Олександру Данилюку з проханням видати ліцензії двом з трьох операторів українського лотерейного ринку ТОВ "М.С.Л." і ПрАТ "Патріот", що потрапили під санкції. Про це на своїй Facebook-сторінці написала заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

"Економічні санкції зачіпають двох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "МСЛ" та ПРАТ "Патріот". До цих операторів застосовують п'ять видів санкцій, серед яких - запобігання виведення капіталів за межі України і блокування активів", - написала вона.

За її словами, Мінфін звернувся із запитом до РНБО про порядок реалізації цих санкцій ще в минулому році.

"Також невідомо, чи поширюється зупинка виконання фінансових зобов'язань операторами лотерей щодо виплат виграшів", - заявила Макеєва.

"Ці компанії не сплачують податки в бюджет країни, але голова ДФС Роман Насіров написав офіційного листа міністру фінансів Олександру Данилюку з проханням видати їм ліцензії", - підсумувала екс-заступник міністра.

Свій пост вона проілюструвала новиною про те, що покупець трьох квитків лотереї "Патріот" "Своє житло" виявив на кожному з них виграш по 2 млн гривень, проте в суді не зміг добитися рішення на свою користь про оплату виграшу.

В свою чергу Насіров зазначив, що неодноразово звертав увагу Міністерства фінансів, що на сьогодні не забезпечено належного регулювання господарської діяльності з випуску та проведення лотерей відповідно до нових умов, що створює велику кількість проблемних питань в роботі платників податків, які здійснюють господарську діяльність на ринку державних лотерей, та підґрунтя для зловживань у цій сфері.

"Зокрема, листом міністру фінансів від 27 квітня 2016 року щодо прискорення розробки нормативно - правових документів було зазначено: "Міністерством фінансів не забезпечено прийняття нормативно-правових актів, необхідних для отримання нових ліцензій суб’єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність на ринку державних лотерей, зокрема щодо затвердження ліцензійних умов проведення відповідної господарської діяльності", - написав він.

"З метою вирішення ситуації в листі звертав увагу на необхідність розглянути питання щодо забезпечення підготовки підпорядкованими структурними підрозділами відповідних нормативно-правових актів, необхідних для отримання ліцензій на випуск та проведення лотерей, відповідно до яких здійснюється господарська діяльність на ринку державних лотерей", - додав Насіров.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ