Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Насірову повідомлено про підозру, розслідування завершено, - САП

За наслідками проведеного досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно громадянина України та Великої Британії — голови ДФС України Насірова Р.М. а також керівника Департаменту ДФС України Новікова В.К., останнім повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри, про завершення досудового розслідування і відкриття матеріалів кримінального провадження у порядку ст.290 КПК України, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура на Фейсбук.

Відповідно до остаточно висунутої підозри Насіров Р.М., окрім раніше інкримінованого зловживання владою та службовим становищем (ст. 364 КК України) підозрюється також у службовому підробленні (ст.366 КК України) вчиненому під час прийняття рішень про розстрочення податкових зобов’язань та боргу, а також під час інформування Міністерство фінансів України про відсутність розстрочень, що виходять за межі одного бюджетного року (які надавались саме ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Фірма ХАС», ТОВ «Карпатнадраінвест»).

На даний час зібрана доказова база у кримінальному провадженні прокурорами оцінена як достатня для завершення досудового розслідування, та, за відсутності доказів сторони захисту, які б спростовували висунуту підозру, для направлення до суду обвинувального акту.

Як засвідчили останні місяці, замість доведення належними та допустимими доказами своєї позиції щодо невинуватості Насірова Р.М., стороною захисту обрано шлях відкриття максимальної кількості кримінальних проваджень стосовно прокурорів, детективів та інших співробітників НАБ України щодо їх начебто неправомірних дій під час затримання, повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу Насірову Р.М.

Безваріативність позиції Печерського районного суду з цього приводу, який, посилаючись на таке джерело права як лист ВССУ, зобов'язує вносити будь-які заяви до ЄРДР, подекуди із зазначенням заявника, який взагалі не звертався до правоохоронних органів, вилилась наразі у щонайменше 3 ухвали суду, за якими розпочато 3 кримінальних провадження стосовно працівників Національного антикорупційного бюро України.

Разом із цим, використовуючи інші форми судочинства, сторона захисту вдається до спроб визнати дії Насірова Р.М. законними рішенням адміністративного суду, який у строк до 05.08.2017 прийме рішення за позовом Насірова Р.М., який заявив його через особисту стурбованість нібито наявними суперечностями у законодавстві щодо повноважень Голови ДФС, який згідно доводів адміністративного позову просто не може відмовити тим, хто звернувся із заявою про розстрочення і виконує церемоніальну функцію підписання рішення.

Загальна картина протиправної діяльності, пов'язаної із заволодінням коштами від реалізації газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», роботи цієї схеми, її прикриття через надання нескінченних розстрочень зі сплати податків операторам спільної діяльності майже завершена. Останньою крапкою проведеного досудового розслідування у низці кримінальних проваджень має стати екстрадиція Онищенка О.Р. та оцінка його дій українським судом у сукупності з іншими особами, які брали участь у організованих останнім протиправних діях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ