Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Наступного року в області візьмуться за ремонт гірських доріг

Навесні буде закінчено ремонт на 2,2-кілометровому відтинку дороги від селища Мохнате до Турківської траси – місця, де рівно рік тому через поганий стан дорожного покриття та незадовільний стан транспортного засобу з моста впав автобус і загинуло 4 особи. Про це під час наради за участю депутатів Львівської обласної ради, районної та селищних рад заявив перший заступник голови обласної ради Микола Горинь.
За словами Гориня, Управлінню доріг області, РДА та технічним інспекціям в найближчий час буде доручено провести повний аудит ремонтних робіт. „Минув рік часу, але так нічого по суті і не було зроблено – півроку пішло на тендери, потім взялися за роботу. Але і тут виникли проблеми – йдеться про факт недотримання технологій підрядниками, які виграли тендер технології ремонтно-будівельних робіт. Ситуація потребує вивчення, для чого буде створено технічну інспекцію. По підсумках аудиту будуть робитися висновки, що ще можна зробити і цьому році, а до чого братися вже наступного. Як тільки об‘єкт буде зданий в експлуатацію, перевізникам буде дано дозвіл на здійснення перевезень, а поки що ж до траси з села людиь ходитимуть пішки”, – сказав Горинь.
Щодо коштів, виділених в цьому році обласним бюджетом на ремонт цієї ділянки роботи, а саме 4 млн 600 тис. грн, то, за словами Гориня, вони будуть освоєні ще цього року; щодо наступного року, то Горинь запевнив що фінансування буде.
Ще Горинь зазначив, що в найближчих планах депутатів облради – прийняти колективне звернення до Президента та Верховної Ради про створення загальнодержавної програми розвитку доріг та інших комунікацій у депресивних регіонах, зокрема гірських. Крім того, Горинь розповів, що мав особисту розмову із заступником голови ЛОДА Валерієм П‘ятаком, в якій ішлося про обов‘язкове закладення в бюджет сум на ремонт всіх доріг у гірських районах. „Так, зрозуміло, що не йдеться про те, що всі дороги будуть асфальтні, але принаймні тверде покриття треба забезпечити і це буде зроблено наступного року у  всіх гірських районах”, – пообіцяв Горинь. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ