Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО і ЄС заявили про «нову еру» співпраці

НАТО і ЄС оголосили про «нову еру» співпраці, схваливши порядок денний такої співпраці через невизначеність щодо закордонної політики обраного президента США Дональда Трампа.

6 грудня міністри закордонних справ країн НАТО погодили план боротьби з кібератаками, інформаційними війнами, а також покращення захисту сусідніх країн.

«Сьогодні ми розпочинаємо нову важливу еру співпраці між ЄС та НАТО», – заявила верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні.

Дональд Трамп, який офіційно вступить на посаду президента США у січні 2017 року, заявляв, що Вашингтон не захищатиме членів НАТО від можливих нападів, якщо вони не фінансуватимуть альянс.

Між тим генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив 6 грудня, що він «абсолютно певен, що США залишатимуться відданими трансатлантичним зобов’язанням і НАТО, а також гарантіям безпеки у Європі».

Після зустрічі голів МЗС країн НАТО у Брюсселі держсекретар США Джон Керрі наголосив, що зміна американської адміністрації не змінить позиції Вашингтона щодо НАТО.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ