Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО підтримує право Туреччини захищати повітряний простір

Всі союзники Туреччини по НАТО повністю підтримують право країни захищати свій повітряний простір. Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи інцидент зі збитим російським Су-24, повідомляє агентство Reuters.
Фото - Дзеркало тижня

Столтенберг додав, що країни НАТО стурбовані збільшенням російської військової присутності в регіоні, але їхньою основною метою залишається врегулювання ситуації, заявив генсек Альянсу під час спільної прес-конференції з прем'єром Туреччини Ахметом Давутоглу.

Він додав, що вітає зусилля Туреччини з налагодження контактів з Москвою.

У відносинах Туреччини і Росії намітився серйозний розлад після того, як 24 листопада російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецьким винищувачем.

Турецька влада стверджує, що літак порушив їхній повітряний простір і не реагував на попередження. Російська сторона стверджує, що спроб турецького літака зв'язатися або встановити візуальний контакт з російським екіпажем зафіксовано не було.

У суботу російський президент Володимир Путін підписав указ про введення санкцій проти Туреччини. Після цього Реджеп Таїп Ердоган заявив, що засмучений інцидентом зі збитим літаком.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ