Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАТО відкриває двері українському оборонно-промисловому комплексу

Агенція НАТО з підтримки та постачання (АНПП) виступила з пропозицією включити підприємства ОПК України до переліку виробників продукції оборонного призначення. Про це повідомили в прес-службі Укроборонпрому.

Таким чином Державний концерн “Укроборонпром” може отримати дозвіл на участь в тендерах на постачання товарів та послуг в інтересах країн-членів та партнерів Альянсу в рамках програми “Несистемні Брокерські Послуги”.

“Впровадження стандартів НАТО у виробництво та розробка нової техніки для сумісності з ОВТ країн-членів Альянсу є незворотнім вектором розвитку та реформування Державного концерну “Укроборонпром”. Можливість постачання українського ОВТ до армій Альянсу – підтвердження успіхів Концерну в цьому напрямку” – зазначив Генеральний директор ДК “Укроборонпром Роман Романов.

“Україна стала першою серед східноєвропейських партнерів НАТО, якій запропоновано таку можливість, що є свідченням визнання в НАТО можливостей оборонної промисловості нашої держави та поглиблення довіри до неї”, – зауважили в місії України при НАТО та додали, що вже розпочато підготовку відповідних доповнень до договірно-правової бази для регуляції співробітництва України з АНПП.

Нагадаємо, що підприємства-учасники “Укроборонпрому” активно переходять на міжнародні стандарти роботи – 70% із них вже сертифіковані за ISO 9001 та впроваджується система управління та гарантування якості AQAP 2000. Про це йдеться в оприлюднених результатах діяльності Концерну в 2016 році. 40 підприємств-учасників «Укроборонпром» отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики (NATO Master Catalogue of References for Logistics). Цей інструмент дозволив підприємствам вітчизняного ОПК вийти на міжнародний ринок озброєння та реалізовувати програму імпортозаміщення. Запровадження роботи з каталогом допомогло “Укроборонпрому” швидко знайти європейських постачальників на заміну російським.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ