Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО відпрацює вторгнення в Естонію «вороже налаштованої держави»

В Естонії почалися штабні навчання сил швидкого реагування НАТО Trident Juncture. Про це повідомляється 9 листопада на сайті Головного штабу Сил оборони країни. Повідомили в інформаційному агентстві УНІАН.

Згідно зі сценарієм навчань, в Естонію вторгається армія «вороже налаштованої держави», після чого країна оголошує військове положення і НАТО відправляє туди сили швидкого реагування.

У маневрах візьмуть участь майже 1,5 тисячі військових і цивільних фахівців з двадцяти країн - членів НАТО, повідомляє УНІАН.

Шостого листопада в Литві почалися навчання НАТО «Залізний меч 2014» (Iron Sword), в яких беруть участь понад 2,5 тисячі військових з дев'яти країн НАТО. Як розповів командувач збройними силами Литви генерал-майор Йонас Жукас, після саміту альянсу в Уельсі «обговорюються різні заходи, частина з яких пов'язана з посиленням безпеки в Східній Європі, в тому числі розширення присутності сил НАТО і числа спільних навчань у нашому регіоні».

Минулого тижня стало відомо, що головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Бридлав звернувся до Пентагону з проханням надати додаткові сили у зв'язку з безперервною російською загрозою. Американський генерал заявив, що посилена присутність сил альянсу потрібно в країнах Балтії, Польщі та Румунії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ