Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Нацбанк вводить оновлені антиросійські санкції РНБО

Національний банк України з 3 листопада запроваджує новий механізм реалізації санкцій проти Росії, затверджених Радою національної безпеки і оборони 16 вересня. Про це повідомило видання Лівий берег.

Механізм закріплено постановою НБУ №399 "Про внесення змін до постанови правління НБУ від 1 жовтня 2015 року №654" на виконання рішення РНБО від 16 вересня поточного року про застосування персональних санкцій. Він набуває чинності на наступний день після офіційної публікації.

Документом передбачається продовження банкам, небанківським установам, операторам поштового зв'язку, які є платіжними організаціями платіжних систем та їхніми учасниками, реалізації механізму застосування санкцій до осіб, визначених рішеннями РНБО.

Рішення НБУ надає банкам-емітентам можливість встановлення особи-власника електронного платіжного засобу для відмови у проведенні операції, якщо до нього були застосовані санкції.

Крім того, Нацбанк забороняє перераховувати кошти на рахунки осіб, до яких застосовані санкції, та на відкриті в підсанкційних установах власні рахунки українських банків, за винятком операцій з метою докапіталізації дочірніх банків.

"Це дозволить надати можливість капіталізації дочірніх банків підсанкційними банками для запобігання виведення з ринку українських банків, що, в свою чергу, може надати додаткове навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб", - наголошується у повідомленні.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ