Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацгвардійці Львівщини занурились у Хрещенську купіль

На Водохреще у водоймах полігону Львівського полку Національної гвардії України майже триста військовослужбовців Львівського гарнізону занурилися у Хрещенську купіль. Про це йдеться в прес-релізі Групи інформації і комунікації Західного ТУ.

За традицією, купанню передувала Служба Божа, яку провели у військовій церкві, що розташована на території Львівського полку Національної гвардії України.

До цього дійства Нацгвардійці готувались заздалегідь. На одному з озер, які знаходяться на території полігону, військові прорубали ополонку у вигляді хреста, навіть доріжку посипали соломою та оздобили ялинковими гілками.

Після чину освячення води настоятелем військового храму Святого рівноапостольного великого князя Володимира отцем Михайлом, першим у воду занурився тимчасово виконуючий обов’язки командира військової частини полковник Руслан Босий. Як заведено у війську, за командиром у Хрещенську купіль занурився весь особовий склад, дехто з військовослужбовців вперше.

«До цього заходу ми залучали тільки тих військовослужбовців, які самі виявили бажання. Кожен, хто у цей день пірнув у ополонку – набрався здоров’я на цілий рік, аж до майбутнього Водохреща», – розповів полковник Руслан Босий після занурення у Йорданську купіль.

Після Хрещенського купання військові мали можливість перевдягнутися і випити гарячого чаю у військових наметах, які встановили фахівці тилових підрозділів.

«Цю традицію було започатковано командуючим Національної гвардії України генерал-лейтенантом Юрієм Аллеровим кілька років назад, - розповідає тимчасово виконуючий обов’язки начальника Західного територіального управління Національної гвардії України полковник Олег Сахон, - сьогодні цей день є символічним, на полігоні не лунають постріли та не проводяться заняття з бойової підготовки. В цей день ми всі маємо можливість відчути поєднання душі і тіла. Ми дякуємо Богові, що саме в цей день наші військовослужбовці мають таку можливість».

Вперше зануритись у воду мали можливість і військовослужбовці строкової служби, які нещодавно прийняли Військову присягу. Враження, які вони отримали від Хрещенської води, залишаться у них назавжди. Військовослужбовці залюбки ділились враженнями не тільки між собою, але й охоче розповідали на камеру журналістам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ