Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацгвардійці змагаються право носити берет з відзнакою

На полігоні у Нових Петрівцях розпочалися кваліфікаційні іспити на право носити берет з відзнакою серед військовослужбовців Національної гвардії України.

У зв'язку із запровадженням у Національній гвардії України нових зразків форми одягу вперше гвардійці, які складуть кваліфікаційний іспит отримають право носити берет синього кольору з відзнакою. Синій колір символізує колір прарора Національної гвардії України.

Вибороти право носити берет з відзнакою прибули 50 кандидатів з різних куточків України.

Вперше в іспитах беруть участь курсанти Національної академії НГУ.

Кваліфікаційні іспити проводяться в шість етапів: марш-кидок на відстань 11 кілометрів з подоланням природних, штучних перешкод, подолання загальновійськової смуги перешкод, етап силової підготовки, етап виконання нормативів з вогневої підготовки, стрільба з бойової зброї і рукопашний бій.

Всі етапи гвардійці виконують у бойовому екіпіруванні зі зброєю АК з чотирма магазинами, 9 мм пістолетом з двома магазинами; протигазом; розвантажувально-поясною системою та бронежилетом ІV класу захисту «Корсар М – 3М» або бронежилетом «Корсар МЗмк» з навісним спорядженням (сумка для магазинів, кобура, медична аптечка, сумка для скидання магазинів, питна фляга – об’ємом не менше 0,75 л), шоломом кулезахисним типу «Каска – 1М». Перший етап гвардійці виконують без бронежелету.

Іспити триватимуть протягом одного дня.

Урочисте нагородження військовослужбовців, які вдало виконали всі нормативи відбудеться 29 вересня, на полігоні в Нових Петрівцях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ