Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нацкомісія вкотре підвищує ціну на електроенергію

Від 1 квітня оптовий ринковий тариф на електроенергію замість запланованого раніше зниження на 5,8% може навпаки здорожчати на 1%. Нова ціна до кінця 2017 року може скласти 1354,98 грн за МВт/год (без ПДВ). Відповідний проект рішення опублікований на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, його розглянуть на засіданні 23 березня.
Фото з ЕнергоЛайф.інфо.

Керівник НКРЕКП Дмитро Вовк на своїй сторінці у Facebook пояснив необхідність підвищення тарифу браком вугілля для виробництва електроенергії. Тож вугілля доведеться закуповувати за кордоном за вищою ціною.

"Безсумнівним на сьогодні є дефіцит вугілля (як і природного газу) і його потреба купувати за кордоном за ціною до 100 доларів США за тонну та ще актуальнішим доведення власного видобутку до потреб країни, що не може бути безкоштовним, як і "газ українського видобутку", - зазначив Дмитро Вовк.

У проекті рішення НКРЕКП вказано, що ТЕС і ТЕЦ для виробництва електроенергії потрібно буде 26 млн 541 тис. т. вугілля до кінця року. Із них 5,6 млн т – імпортоване.

Протягом тижня Нацкомісія прийматиме пропозиції щодо нового тарифу та власне системи його формування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ