Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Нацмузей історії України може «сповзти» з гори

Національний музей історії України може просто "сповзти" зі Старокиївської гори через забудовників. Про таку небезпеку заявляють співробітники установи, передає "5 канал"

Як стало відомо, на пагорбі, що упритул до оглядового майданчика Музею, розпочалися археологічні дослідження. Розвідувати землю взялися і геологи.

Працівники Музею та місцеві мешканці побоюються, що це перша фаза будівельних робіт. Вони певні, що це зруйнує Музей історії, адже у його стінах вже з'явилися тріщини після зведення сусідніх новобудов.

"Мене занепокоїли слова мешканців. Їм сказали, що нібито музей пообіцяв давати електроенергію, воду для цього будівництва і – що найгірше – що через нашу територію будуть постачатися будівельні матеріали. Але ніяких звернень до нас щодо погодження будівництва насправді не було", – розповідає генеральний директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська.

Старший науковий співробітник Інституту археології НАН України Всеволод Івакін додає: "Якщо ми тут знаходимо культурні нашарування, тоді ми проводимо комплексні археологічні дослідження, розкопки по всій площі ділянки. Якщо ми їх не фіксуємо, тоді це просто нагляд за земляними чи будівельними роботами, які вони будуть".

За словами Івакіна, наразі немає навіть ескізів, не то що проектів будівництва. Поки є лише "акт на порушення благоустрою на встановлення тимчасової дерев'яної огорожі без проведення будівельно-монтажних робіт".

Натомість, представник забудовника запевняє, що саме на цьому пагорбі будівництво не заплановане.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ