Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нацрада реформ дала старт створенню Фонду енергоефективності, - Геннадій Зубко

«Національна рада реформ на засіданні 7 червня дала старт по створенню Фонду енергоефективності. Так, на засіданні було розглянуто модель Фонду в Україні, який, я переконаний, є ключовим інструментом реформи енергоефективності в житловому секторі», - про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Фонд – це нова ефективна, прозора та вільна від корупції установа, що створюється на засадах партнерства держави та міжнародних фінансових організацій та донорів. Його місія – захистити громадян, покращити житлові умови людей, знизити споживання газу і рахунки домогосподарств, зробити крок до енергетичної незалежності України. Фонд залучатиме інвестиції до фінансування енергоефективних проектів. Ними стануть дешеві, довгі кредити, донорські й державні фінанси, зекономлені громадянами житлові субсидії. Крім того, Фонд пропонуватиме доступні типові проекти енергоефективності для багатоповерхівок, рекомендації для індивідуальних будинків», - наголосив Геннадій Зубко. 

Також Віце-прем’єр-міністр повідомив, що створення Фонду – крок до європейських стандартів виробництва, постачання та споживання енергії в Україні. «Дієву модель Фонду ми напрацювали спільно з партнерами  з ЄС та Уряду Німеччини. Його інноваційність вже відпрацьовано у країнах-сусідах України: Польщі, Литві, Чехії», - наголосив  Геннадій Зубко. 

 Щодо очікуваних практичних результатів роботи Фонду, Геннадій Зубко відмітив: «Серед основних: зменшення споживання та імпорту природнього газу (1,5 млрд. м3 на рік); суттєве зменшення витрат домогосподарств на оплату житлово- комунальних послуг, інвестування ними в енергоефективність; ОБЛІК; створення нового ринку енергоефективних заходів, нових робочих місць, збільшення податкових надходжень до державного та місцевих бюджетів». 

«Запуск Фонду – це державна стратегія захисту та підтримки наших громадян у політиці енергоефективності й крок до енергонезалежності нашої країни. В наших планах - запустити Фонд вже у січні 2017-го. Це амбітні плани, адже до цього часу має бути прийнято законодавство та передбачено бюджетні видатки. На черзі – ухвалення урядової постанови щодо створення Фонду, Закон «Про Фонд енергоефективності» та інших нормативних актів», - наголосив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, 8 червня о 12.00 відбудеться прес-брифінг на тему: «Національна Рада Реформ. Реформа енергоефективності», у якому візьмуть участь Геннадій Зубко — Віце-Прем’єр-Міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та Дмитро Шимків — секретар Національної ради реформ, заступник Глави Адміністрації Президента України. Під час брифінгу буде презентовано Концепцію Фонду енергоефективності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ