Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нацрада реформ відзвітувала за перше півріччя 2016 року

Національна рада реформ опублікувала звіт з пріоритетних реформ за перше півріччя 2016 року. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Більшість досягнень першого кварталу базувалась на політичних рішеннях, ухвалених ще минулого року. У 2015-му ми створили базу для цілої низки реформ, і сьогодні необхідно приступити до їх масштабної імплементації», - зазначив заступник глави Адміністрації Президента України, секретар Національної ради реформ Дмитро Шимків.

Прогрес України визнали та схвалили міжнародні партнери – як в Європі, так і за океаном. Так, Національне Антикорупційне Бюро (НАБУ) відкрило 236 проваджень, 15 справ були передані в суд. Сума економії завдяки впровадженню електронної системи закупівель  ProZorro перевищила 2 млрд гривень, а запланована сума торгів становила 43 млрд грн.

За результатами фінансової децентралізації за січень-червень 2016 року у загальний фонд місцевих бюджетів надійшло 65 млрд грн, що становить 62,2% від річного об’єму надходжень.

Патрульна поліція України працює в 32 містах, а загальна чисельність співробітників становить 12 тисяч людей. 1 травня набув чинності Закон України Про державну службу, а в червні Кабмін ухвалив Стратегію реформування державного управління на 2016-2020 роки та затвердив план заходів для її реалізації.

Затверджено новий Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, який відкриває дорогу для розвитку сучасних приватних дитсадків. Обрано та призначено Наглядову Раду НАК Нафтогаз України. 30 державних підприємств із 45-ти найбільших провели або проводять аудит.

В червні Верховна Рада остаточно ухвалила внесення змін до Конституції в частині правосуддя.

Продовжується реорганізація системи координації та впровадження реформ, мета якої посилити команду реформаторів уряду. Проектний офіс буде поділено на дві частини: секретаріат Нацради реформ, та Reform delivery office (Офіс впровадження реформ), який перейде в підпорядкування Прем’єр-міністрові України.

«Це непоганий початок, але потрібно тримати взятий у 2015 році темп. Переконаний, що за деякими напрямками процеси змін можуть проходити дуже швидко. Дуже важливо залучити до процесу усі гілки влади: Уряд, Парламент, Президента» - зазначив пан Шимків.

Звіт доступний для ознайомлення за наступним посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ