Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Навальний хоче «чесного» референдуму по Криму

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який цього тижня оголосив про намір брати участь у виборах президента Росії в 2018 році, заявляє про необхідність реального виконання Мінських угод.

Про це Навальний заявив в інтерв’ю проекту Радіо Свобода «Настоящее время», відповідаючи на питання, як він у разі обрання президентом буде вирішувати проблему Донбасу.

«Перша міра, яку ми маємо виконати – це дотримання Мінських угод. Власне, і Путін про це говорить без кінця, але не робить цього практично. Мінські угоди підписані Росією, їх треба виконати, це буде першим кроком до врегулювання ситуації з Україною», – сказав Навальний.

За словами Навального, виконання цих угод є шляхом до скасування санкцій, які «душать російську економіку». Він також повторив, що вважає за необхідне провести «чесний» референдум щодо анексованого Криму.

«Що стосується референдуму, я тому і кажу, що має бути чесний референдум, тому що жителі Криму мають там голосувати. Я живу в Москві, коли тут буде проходити якийсь референдум, я на ньому обов’язково проголосую», – додав російський опозиціонер.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». Частину Донецької та Луганської областей, зокрема Донецьк і Луганськ, наразі контролюють проросійські сепаратисти.

За даними ООН, на Донбасі загинули понад 9,7 тисячі людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ