Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Найбільш імовірний кандидат на посаду директора Львівської галереї мистецтв – Ігор Хомин

Працівники Львівської національної галереї мистецтв скерували лист-звернення до Міністерства культури з проханням призначити на посаду директора галереї Ігоря Хомина. Лист підписали зо два десятки працівників галереї, зокрема, науковці та реставратори. Про це Гал-інфо повідомило джерело.

Як стверджує джерело, лист потрапив до Мінкульту. Відтак Хомин мав розмову з міністром, йшлося про долю картин Альтомонте. Крім цього, в Міністерстві культури Хомина попросили подати концепцію розвитку Львівської національної галереї мистецтв. Додамо, що Ігор Хомин працює у галереї з 1975 року. Зараз обіймає посаду головного хранителя фондів. Свого часу Борис Возницький поставив його у кадровий резерв на заміщення посади директора галереї.

Водночас джерело повідомляє, що на цю посаду можуть претендувати щонайменше ще четверо осіб. Серед них, зокрема, Оксана Козинкевич, яку називають директором Палацу Потоцьких, хоча такої посади немає. Козинкевич працює заввідділу Палацу Потоцьких Львівської галереї мистецтв.

Також називають прізвище Галини Дорощук, яка свого часу обіймала посаду начальника управління культури Львівської ОДА, але була звільнена.

Ще двох претендентів висунула Асоціація музеїв Галичини, засідання якої відбулося минулої середи. Це Роман Чмелик, директор Музею етнографії, і Ігор Тимець, директор Історико-краєзнавчого музею у Винниках. Джерело каже, що Асоціація музеїв Галичини по суті не працювала десять років і несподівано активізувалась щойно звільнилась посада директора Львівської галереї мистецтв.

Додамо, 3 липня у Львові відбудеться виїзне засідання Музейної ради, створеної при Міністерстві культури, за головування міністра культури України Михайла Кулиняка. У порядку денному: обговорення кандидатури на посаду директора Львівської національної галереї мистецтв, результати роботи українсько-польської комісії з питань, пов`язаних з двома батальними полотнами Мартіно Альтомонте «Битва під Парканами» та «Битва під Віднем». Як стало відомо, про стан збереження батальних картин Альтомонте доповідатиме Ігор Хомин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ