Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбільше гуманітарної допомоги у боротьбі з грипом Львівщина отримала від Польщі та США

Основними пропозиціями гуманітарної допомоги, яка поступає на Львівщину під час епідемії є захисні маски, препарат «Таміфлю» та прилади для забезпечення вентиляції легень. Про це сьогодні під час прес-конференції сказав координатор роботи по отриманню закордонної гуманітарної допомоги під час надзвичайної епідемічної ситуації, начальник управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Лев Захарчишин.

 

Перший гуманітарний вантаж Львівська область отримала 31 жовтня від Малопольського воєводства Республіка Польща. Гуманітарна допомога поступала як на адресу ОДА, так і для окремих населених пунктів. «Ми відпрацювали чіткий механізм  оформлення цих вантажів для швидшого проходження процедури. Для цього було визначено єдиний пункт прийому гуманітарної допомоги – Львівський обласний онкологічний центр», - розповів Лев Захарчишин.

 

Спочатку гуманітарну допомогу направляли в Обласний фізіолого-пульмонологічний диспансер, куди поступали хворі з ускладненнями, а потім в основні найбільші лікарні Львова. Зокрема саме обласний фізіолого-пульмонологічний диспансер отримав сучасний високоякісні апарати штучної вентиляції легень, які надійшли в якості гуманітарної допомоги з Польщі. «Ще кілька схожих апаратів надійшло від Укрвакцини, але це не настільки якісне обладнання, як іноземне», - зауважив заступник голови Львівської Облдержадміністрації Ярослав Кашуба. Також від Укрвакцини на Львівську область надійшло і інше технічне обладнання.

 

Як розповів Ярослав Кашуба, зараз в ЛОДА склали списки необхідних медикаментів та медичного обладнання та скерували їх в міністерство закордонних справ України. «Таким чином ми запобігаємо ситуації, коли нам надають несертифіковане обладнання, яке ми не можемо застосовувати», - сказав Ярослав Кашуба.

 

Також в складі медичної гуманітарної допомоги Львівщина отримала 700 тис захисних масок, які насамперед розподілялися в медичні заклади. Найбільша кількість масок надійшла в склад гуманітарної допомоги з США – 400 тис. «Зараз на Львівщині налагоджено випуск марлевих масок кількаразового застосування. Їх передаватимуть медикам, а одноразові маски роздаватимуть установам – банкам, супермаркетам, перевізникам», - розповів Ярослав Кашуба. Також львівські лікарні отримали 2 тис респіраторних масок багаторазового застосування.

 

На разі гуманітарна медична допомога продовжує поступати. Зокрема в ЛОДА очікують нових надходжень від Міністерства охорони здоров’я, Польської республіки та Канади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ