Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбільше українських студентів навчається у Польщі та Німеччині

Найбільше студентів із України їдуть здобувати вищу освіту до Польщі та Німеччини. Про це повідомляє gazeta.ua із посиланням на дані Центру міжнародних програм.

Згідно з цією інформацією, у Польщі нині навчається 23 тис. 329 українців. У Німеччині – 9 тис. 124 українських студентів.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, в Україні налагоджена продуктивна співпраця між українськими вузами та навчальними закладами Польщі та Німеччини.

Посадовець також відзначила, що між країнами діють двосторонні програми обміну, зокрема у рамках «Еразмус+».

«По кількості обмінів Німеччина на другому місці після Польщі, крім того у нас багато спільних проектів - Німеччина, Україна, Польща. Ми зараз готові до активної співпраці в рамках програми Горизонт 2020, адже Міністерство освіти і науки зацікавлене у досвіді країн, що мають позитивну динаміку участі у програмах Горизонту», - сказала Лілія Гриневич під час зустрічі з послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелєм.

«Еразмус+» - це нова програма Європейських союзницьких країн у сфері освіти, підготовці кадрів, молоді та спорту, розрахована на 2014-2020 рр. Суть програми - в отриманні якісної освіти, в подальшому працевлаштуванні фахівців у будь-якій точці світу та модернізації освітнього процесу .

«Горизонт 2020» також є програмою від ЄС, присвяченою науці: дослідженням та інноваціям.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ