Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найбільшою проблемою для Львівщини є великі черги на митних переходах та погані дороги

Найбільшою проблемою для Львівщини є великі черги на митних переходах та погані дороги. Про це йшлося під час наради заступника голови Львівської ОДА Валерія П’яиака з Почесними та Генеральними консулами у Львові.
Іноземних туристів, особливо пенсійного віку, відлякують довготривалі процедури перетину кордону, зокрема і тривала реєстрація у львівському аеропорту. Окрім того, консули критикували застарілі методи роботи львівських ВВІРів, які досі працюють з рукописними каталогами та архівами. Проблемою є і не облікування дітей іноземців.
Валерій П’ятак також поінформував присутніх про соціально-економічне становище у Львівській області та розповів про результати виборів. Загалом, консули визнали, що вибори пройшли демократично.

За інформацією почесного консула Австрійської Республіки у Львові Ярослава Наконечного, у жовтні минулого року Уряд Австрії прийняв акт про виділення 25 млн. Є на навчання та отримання європейського диплому нащадкам (навіть правнукам) остарбайтерів, що працювали в Австрії. Вибір професії різноманітний. Для цього необхідно лиш мати документ підтверджуючий родинні зв’язки з остарбайтером. Копію документу надсилати Frau Mmag.Dr.Karner, tel. 0043/1/53 120-4403 e-mail: [email protected]; Herr Sektionsteiterstellvertreter Erich Bruckner Tel. 0043/1/53 120-3000 e-mail: [email protected] чи Herr Sektioshef Pr.Helmut Moser tel. 0043/1/53 120-5400 e-mail: [email protected]. За словами Ярослава Наконечного, на Львівщині налічується більше 2000 остарбайтерів, багато з яких проживають чи проживали на селі. Допомога австрійського уряду буде особливо актуальною для сільської молоді.
Окрім того, почесний консул повідомив, що у червні цього року українська діаспора Австрії теж святкуватиме 750-річчя Львова. Відбудеться спецпогашення святкової марки. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ