Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найчастіше до Польщі приїжджають учені з України та Німеччини

Найчастіше до Польщі приїжджають учені з України та Німеччини, а також Італії та Іспанії. Про це повідомило Польське радіо.

Не тільки польські вчені вибирають кар'єру за кордоном. Протягом останніх десяти років, у рамках грантової програми Марії Склодовської-Кюрі, до Польщі прибуло близько тисячі дослідників з-за кордону

За словами Адама Ґлушука з Національного контактного пункту для дослідних програм ЄС, закордонні вчені, що користуються програмою Марії Склодовської-Кюрі вибирають Польщу з огляду на якість роботи і добру дослідницьку пропозицію.

«На мій погляд, учені вибирають ті країни, в яких є найкращі умови праці. Якщо вони вибрали Польщу, це означає, що в галузі, якою вони займаються, Польща створює для них найкращі можливості розвитку, пропонує найкращу науково-дослідну інфраструктуру, чи найкращий колектив дослідників, з якими вони працюватимуть» - зазначив службовець.

Найбільше число вчених з-за кордону, в рамках програми грантів Марії Склодовської–Кюрі, прийняли протягом останніх років Інститут експериментальної біології Польської академії наук, Варшавський університет та Інститут фізичної хімії Польської академії наук.

Найчастіше до Польщі приїжджають учені з України та Німеччини. Польщу вибирають також італійці, іспанці та індуси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ