Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найєм: ​Обшук в НАБУ - очевидна спроба приструнити і дати зрозуміти, хто в домі господар

У - це ланка в системній атаці на єдиний правоохоронний орган в країні, яка не залежить від політиків і за фактом є білою вороною правоохоронної системи.

Про це на Фейсбук написав Мустафа Найєм.

"Тільки два дні тому ми це обговорювали з колегами з антикорупційного бюро і готувалися до великої кампанії, яку будуть розгортати проти НАБУ вже цієї осені.

Абсурд обшуків в НАБУ полягає в тому, що традиційно протягом чверті століття і до сьогоднішнього дня незаконне прослуховування, як правило, організовують співробітники генеральної прокуратури і служби безпеки. Але за роки роботи журналістом я не пам'ятаю обшуків в ГПУ, СБУ або МВС.

У ситуації, коли антикорупційному бюро не дають власних можливостей для оперативної роботи, а вся політична система чинить опір створенню антикорупційного суду, цей обшук - це запрошення до компромісу і конформізму.

Це очевидна спроба приструнити і дати зрозуміти, хто в домі господар", - написав Мустафа Найєм.

На це Юрій Луценко на Фейсбуці відписав: "Обшук в НАБУ пов'язаний з незаконним прослуховуванням телефону сторонньої особи. Хто в цьому винен - набу чи сбу - розберемося. Чи у нас є недоторканність окремих інституцій, Мустафа?"

Мустафа Найєм: "Нет, Юрий Витальевич, нет таких у нас органов.

Но я не очень понимаю, к чему этот демонстративный обыск. Обыск как следственное действие, которое производится в случае, если есть обоснованное доказательство угрозы потери данных или доказательств. Они были?

И вы точно знаете, как и кем сейчас организовывается прослушка. И точно знаете, что в СБУ проверяют представления и определение судов по резонансным делам (а НАБУ этими делами и занимается). И они не могли не знать, что происходит что-то незаконное. Они были соучастниками? 

И по поводу прослушки. Вас и членов вашей семьи ведь тоже подслушивали незаконно. Те же следователи, которые все ещё работают в системе. По ним не было ни обысков, ни дел".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ