Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найєм подав до суду через порушення при виборі керівництва ДБР

Депутат від БПП Мустафа Найєм звернувся до Печерського райсуду Києва зі скаргою на відсутність реакції Генпрокуратури на порушення в процесі обрання керівництва Державного бюро розслідувань.

Як говориться у документі, ГПУ залишила без уваги його скаргу від 24 січня 2017 року на те, що членами конкурсної комісії з відбору голови ДБР стали люди без вищої юридичної освіти, що суперечить закону.

Як пише Найєм у Facebook, член комісії від Верховної Ради Владислав Бухарєв і член комісії від Кабінету міністрів Іван Стойко не мають вищої юридичної освіти – однак перший заступник генпрокурора Юрій Столярчук відповів нардепу, що порушень не бачить і перевіряти нічого не стане, оскільки в заяві "не зазначено, в якому саме документі було порушено закон".

"Ми вирішили допомогти пану Столярчуку розібратися принаймні в ситуації з кандидатом від парламенту – знайшли відповідні документи, а в процесі пошуку виявили ще й стенограму профільного комітету, де чітко зафіксовано, що всі члени комітету знали про відсутність в одного з кандидатів вищої юридичної освіти й проте за нього проголосували. Тим самим свідомо порушивши закон", – зазначає Найєм.

За його словами, на тому засіданні був присутній тоді депутат, а тепер генпрокурор Юрій Луценко.

"Усі ці документи й стенограму ми знову подали в Генеральну прокуратуру, вимагаючи почати кримінальне провадження за фактом кримінального злочину, передбаченого ст. 366 Кримінального кодексу України", – повідомляє Найєм.

Однак одночасно він звертається до суду з вимогою зобов'язати ГПУ почати відповідне кримінальне провадження.

Найєм зазначає: "На даний момент 10 із 19 кандидатів, що пройшли на наступний етап конкурсу, – це співробітники органів президентської вертикалі: ГПУ, ДФС і СБУ".

Держбюро розслідувань має повноцінно запрацювати в листопаді 2017 року й перебрати на себе майже всі функції Генпрокуратури з виявлення, припинення, розкриття й розслідування злочинів, вчинених екс-президентом, членами уряду, вищого керівного складу держорганів, керівником НАБУ, САП, більшістю керівного й особового складу правоохоронних, податкові, митних органів тощо (крім тих, які  належать до підслідності НАБУ).

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ