Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Назар Фірман: Для шахових гуртків у школах бракує викладачів

Секретар Львівської обласної шахової федерації Назар Фірман розповів Гал-інфо про особливості у школах Львова шахових гуртків.

«Є певні проблеми, оскільки усе було зроблено на швидку руку, - каже Назар Фірман. - За півмісяця нам дуже важко було знайти усіх викладачів у 118 шкіл Львова. З Федерації шахів у нашій області ми знайшли половину. Є такі викладачі, які працюють у трьох-чотирьох школах. Довелося добирати людей, які у нас проходили певні рівні тестувань. Наразі ситуація така, що не вистачає викладачів приблизно на 20 шкіл. Львівські школи уже майже повністю готові працювати. Завтра закриваємо питання у школах шевченківського району. Їх потрібно забезпечити необхідним інвентарем.  

Ця програма запрацювала завдяки фінансуванню з міського бюджету. Наступного року плануємо такий проект ввести в області. Частина інвентаря була закуплена у Польщі, а частина виготовлялася у Львові. Шахи є якісними. Вони закуплялися в Польщі. Спеціально для нас на заводі була виділена друга зміна, яка виготовляла фігури. Для України дали дуже велику знижку. Комплект таких шахів коштує приблизно 500 гривень, а купили їх по 320. Демонстраційна дошка вироблялася у Львові. Діти грають в шахи на вініловій шахівниці. Їх вистачить дітям на роки. Вінілові дошки також закупляли в Польщі.

Щодо літератури, то вона була закуплена лише для викладачів. Автор книжки - київський міжнародний майстер Вадим Єщенко. У цій книжці найпростіші варіанти підготовки викладачів. До тої книжки ми розробили певну програму навчань на перший рік. Для учнів наразі книжок немає. У міському бюджеті не було передбачено коштів на закупівлю цих книжок», - сказав Назар Фірман.     

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ