Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Назаров вважає, що його арешт підриває обороноздатність України

Назаров вважає, що його арешт підриває обороноздатність України. Повідомила Українська правда.

Заступник начальника Генштабу, генерал-майор Віктор Назаров вважає свій арешт політичними репресіями і загрозою для обороноздатності країни.

Про це він сказав журналістам після засідання в Печерському районному суді Києва, де йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під арештом на два місяці і призначена застава 365 тис. гривень.

"Я відчуваю, що в цій справі проглядається серйозний політичний підтекст", - вважає генерал.

Назаров висловив обурення, що його судять за ухвалення рішень у військових умовах цивільні судді та прокурори, які некомпетентні в цих питаннях.

Він упевнений, що його арешт створить прецедент, й інші військові керівники будуть відмовлятися ухвалювати відповідальні рішення в екстремальних бойових умовах, а це, в свою чергу, підірве обороноздатність країни.

"Мова може йти про те, що реально під загрозою стоїть фактично ефективність керівництва Збройними силами України, на жаль, ми таким чином діємо, швидше за все, на користь нашим супротивникам, на користь Росії", - заявив він.

Назаров нагадав, що протягом останнього часу змінилося вже три керівника штабу АТО, що не сприяє ефективності військових дій.

При цьому заступник керівника АТО підкреслив, що не вважає себе винним і сподівається на об'єктивність слідства.

Як відомо, у вівторок Печерський районний суд заарештував першого заступника керівника АТО Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76.

Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію СБУ про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових в Луганський аеропорт.

Адвокати мають намір оскаржити його арешт.

Рішення суду набуде чинності через 5 днів.

14 червня в результаті падіння збитого сепаратистами військово-транспортного літака Іл-76 над аеропортом в Луганську загинули 49 осіб.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ