Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАЗК анонсувало другу хвилю е-декларування

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) нагадує про початок другої хвилі електронного декларування. Про це заявив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, повідомляється на сайті агентства.

До 1 квітня е-декларації повинні заповнити особи, які відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також особи, які для цілей цього Закону прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

"Під час заповнення декларацій за 2016 рік застосовується розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на 1 січня 2016 року (1378 гривень). Також, з 1 січня 2017 року суб'єкти декларування повинні повідомляти НАЗК про суттєві зміни в своєму майновому стані, якщо отриманий ними дохід, придбане майно перевищують суму в розмірі 50 прожиткових мінімумів (станом на 1 січня 2017 року - 80 тис. гривень), встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначив Радецький, з набуттям чинності Закону "Про Вищу раду юстиції", яким внесені зміни в Закон "Про запобігання корупції", було змінено коло осіб, які повинні подавати декларації.

Читайте: Назар Холодницький: "Декларації подали практично всі депутати, але перевірити їх немає можливості"

Дія антикорупційного закону, зокрема, не поширюється на категорії посад:

-посадових осіб установ, закладів та організацій, які здійснюють основну діяльність в галузі соціального обслуговування населення, соціальної та професійної реабілітації інвалідів і дітей-інвалідів, соціального захисту ветеранів війни і учасників АТО;

-охорони здоров'я (крім керівників закладів охорони здоров'я центрального, обласного, районного, міського (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя) рівня);

-освіти (крім керівників ВНЗ та їхніх заступників);

-науки (крім президентів і перших віце-президентів, віце-президентів і головних учених секретарів та інших членів Президії Національної академії наук України та національних галузевих академій наук, обраних загальними зборами, керівників НДІ та інших наукових установ);

-культури;

-мистецтв;

-відновлення та збереження національної пам'яті;

-фізичної культури, спорту, національно-патріотичного виховання.

Нагадаємо, 30 жовтня 2016 року в Україні завершилося подавання електронних декларацій чиновниками вищого рівня. Декларування показало, що люди, які перебувають у владі, володіють величезними статками. Зокрема, сума коштів, задекларованих народними депутатами, дорівнює 12,3 млрд грн. Це 31% державного бюджету Молдови на 2016 рік.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ