Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАЗК хоче жорсткіше штрафувати партії

Нацагентство з питань запобігання корупції планує розробити законопроект щодо підвищення штрафів для політичних партій за порушення порядку та строків подання звітності. Про це повідомила у Facebook голова НАЗК Наталія Корчак.

"Маємо ініціативу щодо розміру штрафів стосовно політичних партій: на наш погляд доцільно внести зміни до статей 212-21 в частині збільшення розміру штрафних санкцій за порушення політичними партіями встановленого порядку та строків подання звітності. А також до 212-15 КУпАП щодо розширення та доповнення складу правопорушень пов’язаних з фінансуванням партій і передвиборної агітації", - написала вона.

"З урахуванням того, що ми спільно з IFES працюємо над впровадженням е-системи звітності для українських політпартій, є необхідність у відповідному проекті Закону України щодо змін до Закону України "Про політичні партії в Україні", - додала очільниця НАЗК.

За словами Корчак, загалом цього року агентство пропонуватиме Верховній Раді як мінімум чотири законопроекти антикорупційного напрямку. Також нормотворча робота буде стосуватися проведення Національним агентством антикорупційної експертизи законопроектів, що вносяться на розгляд Ради, та підвищення ролі уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції.

Раніше повідомлялося, що, наприклад, до сих пір свій фінансовий звіт до НАЗК не подала Комуністична партія України, яка, виявляється, ще не заборонена.

Як відомо, Мін'юст уже кілька разів відмовлявся реєструвати Порядок перевірки е-декларацій, розроблений антикорупційним агентством, знаходячи в ньому багато недоліків. Врешті решт Кабмін створив робочу групу, яка замість НАЗК розробить проект такого порядку.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ