Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Головою Національного агентства із запобігання корупції стала Наталія Корчак

Національне агентство із запобігання корупції сьогодні обрало своєю головою доцента Національної академії прокуратури Наталію Корчак.

Про обрання повідомляють джерела "Європейської правди" в урядових колах. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі не надходило.

Обрання голови нацагентства - це остання дія, яку Україна мала виконати до кінця першого кварталу в рамках безвізового діалогу з ЄС.

Водночас варто зауважити, що відповідно до шостого звіту з виконання Україною вимог Плану дій з візової лібералізації, НАЗК повинне не лише отримати керівників, але й повноцінно запрацювати.

47-річна Наталія Корчак - доцент кафедри адміністративно-правових дисциплін Національної академії прокуратури України.

Закінчила юрфак Київського університету імені Тараса Шевченка, тривалий час викладала на юрфаку Чернівецького університету імені Юрія Федьковича, де в тому числі навчала нинішнього прем'єра Арсенія Яценюка та навіть рецензувала його роботу.

Далі стала доцентом, завкафедрою, та професором в Юридичному інституті Національного авіаційного університету.

Згідно із декларацією, за 2014 рік заробила 163 тис. гривень зарплати. Чоловік – не заробив нічого. Має квартири у Києві. 

Нагадаємо, 16 березня  комісія з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції змогла обрати двох членів цього органу.

Таким чином НАЗК укомплектований чотирма членами з п'яти, що дає можливість почати роботу нацагентства. На п'яту посаду оголошено конкурс в зв'язку з тим, що народний депутат Віктор Чумак відмовився працювати в агентстві.

17 березня обрані члени Національного агентства з питань запобігання корупції не змогли обрати голову НАЗК.

Президент України Петро Порошенко 17 березня повідомив ЄС про дообрання мінімальної необхідної кількості (двох) членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ