Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАЗК запустило тестовий режим е-декларування

Національне агентство з питань запобігання корупції і Програма розвитку ООН в Україні в тестовому режимі запустили платформу для подання електронних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Декларанти мають змогу заповнити форму електронної декларації і загалом ознайомитися з новою системою е-декларування.

Про це йдеться у преc-релізі, який є у розпорядженні редакції 5.ua.

Зроблено й наступний крок для своєчасного запуску електронного декларування, яке заплановано на 15 серпня 2016 року. НАЗК отримало програмне забезпечення для здійснення контролю за декларуванням майнового стану публічних службовців. Програмне забезпечення розробила і передала НАЗК Програма розвитку ООН в Україні.

За словами голови Агентства Наталії Корчак: "Отримання останнього елементу для запуску системи – сертифікату Комплексної системи захисту інформації також очікується найближчим часом”.

Вона повідомила, що у Міністерстві юстиції України вже завершено реєстрацію регуляторних актів, які потрібні для вчасного запуску системи електронного декларування, а розгортання програмного забезпечення для отримання е-декларацій на серверах пройшло успішно.

Як повідомлялось раніше, з 15 серпня 2016 року в Україні запустять електронне декларування.

Тренажер можна випробувати тут. 

Як повідомляв 5.ua, вчора прем'єр Володимир Гройсман анонсував тренінги, на яких пояснюватимуть, як правильно заповнювати декларації. Нагадаємо, 22 липня у НАЗК представників політичних партій навчали складати звіти про доходи та майно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ