Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Назвали області, де найбільше зросли ціни на продукти

"Аналіз даних Держстату за серпень по регіонах показав, що за трьома позиціями продуктів Черкащина та Тернопільщина є лідерами зростання цін. За двома найменуваннями найбільше зросли ціни у Києві, Закарпатській, Миколаївській та Харківській областях", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Соціальний хліб найбільше подорожчав на Київщині та Сумщині. Яловичина - в Полтавській області, свинина - у Києві. Сало на Черкащині додало в ціні 19%, а на Одещині подешевшало на 5%. М'ясо подешевшало на Буковині та Волині.

Дорогі яйця продають у Херсонській області. Ціна зросла на 81%. На Хмельниччині яйця навпаки подешевшали удвічі.

Молочні продукти найбільше зросли в ціні в Тернопільській, Чернігівській, Чернівецькій, Закарпатській області. Доступні овочі на Волині, Закарпатті, Вінниччині. Дорогі - у Миколаївській, Тернопільській, Черкаській областях.

"У регіонах, які є лідерами з підвищення цін на продукти, влітку змінилась середня зарплата. У Тернопільській та Закарпатській областях вона знизилась на 6 відсотків та 4 відсотки відповідно. У Києві зарплата підвищилась на 3 відсотки, Черкаській області – на 1 відсоток. Можна зробити висновок, що найбільше знизилась купівельна спроможність жителів Тернопільщини. Там зростали ціни на продукти і зменшилась середня зарплата. А виграли волиняни. Бо в них повільно зростали і ціни, і заробітки", - додав Дорошенко.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ