Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Назвали ЗМІ, які найкраще і найгірше дотримуються журналістських стандартів

Рейтинг всеукраїнських інтернет-видань за рівнем дотримання журналістських стандартів очолило державне інформагенство Укрінформ (92% новин написано без порушень). На другому місці — Ліга.net та «Українська правда» (по 88%), повідомили в ІМІ.
Інфографіка з сайту ІМІ

Найгірші показники — у видань «Обозреватель» та Страна.ua, по 64% новин без порушення стандартів.

ІМІ отримало ці результати в ході дослідження на дотримання ключових професійних журналістських стандартів у 10 інтернет-виданнях («Українська правда», «Ліга.net», УНІАН, «Укрінформ», «Корреспондент.net», 112.ua, LB.ua, «Страна.ua», «Обозреватель» і «Цензор.net») та 5 друкованих виданнях («Вести», «Сегодня», «КП в Украине», «Факты и комментарии» та «Газета по-українськи»), що проводився за підтримки Інтерньюз Нетворк у липні 2017 р.

Серед досліджених друкованих видань найкраще дотримуються стандартів у «Факты и комментарии» (67% матеріалів без порушень), найгірше — у «Вести» (42%).

За результатами моніторингу найчастіше порушується стандарт достовірності: у 14% новин в інтернет-ЗМІ та в 28% новин в друкованих. Стандарт балансу в середньому порушувався у 8% матеріалів в інтернет-ЗМІ та в 28% матеріалів у газетах. Стандарт відокремлення фактів від коментарів у середньому в інтернет-ЗМІ порушувався в 8% матеріалів, у друкованих — у 14% матеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ