Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія відмовились від полоненого розвідника

Російський військовослужбовець, 22-річний Віктор Агєєв, який є контрактником з березня 2017 року, потрапив у полон 24 червня в районі села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області. Російська сторона вже відмовилася від нього, а в ОРЛО вигадують пояснення. Про це в коментарі Гал-інфо розповів військовий експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.
1/2

Він наголосив, що факт полону російського контрактника підтверджений 93-ю бригадою.

«Це хлопчина 22 років, який відслуживши строкову службу, пішов на контрактом. Є усі документи, які підтверджують це. Однак російська сторона на рівні Міністерства оборони Російської Федерації вже офіційно відмовилася від нього. Вони не заперечують, що він був військовослужбовцем збройних сил Російської Федерації. Начебто відомостей про його перебування на службі від 2016 року нема. Це не вперше. Існування попередніх затриманих спецпризначенців росіяни також офіційно заперечували», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він зазначив, що Віктор Агєєв проходив службу у частинах спецпризначення РФ.

Фото з ФБ журналісти ICTV Юлия Кириенко.
Фото з ФБ журналісти ICTV Юлия Кириенко.
Фото з ФБ журналісти ICTV Юлия Кириенко.
Фото з ФБ журналісти ICTV Юлия Кириенко.
Фото з ФБ журналісти ICTV Юлия Кириенко.
Фото з ФБ журналісти ICTV Юлия Кириенко.
1/3

«При ньому був військовий квиток і паспорт громадянина Російської Федерації. За версією бойовиків ОРЛО, начебто Агєєв був у тиловій частині, яка везла продовольство до гарнізону с. Жолобок і була перехоплена українськими військовими. Це маячня. Відомо, що в полон він попав у складі ДРГ. Дивує лише те, чому у нього із собою були документи», - зазначив Дмитро Снєгирьов.

Як повідомляло Гал-інфо, 24 червня розвідувальна група бойовиків під керівництвом кадрового російського офіцера капітана Олександра Олександровича Щербака (позивний «Алекс») з метою проведення диверсійно-розвідувальних заходів висунулася з району с. Жолобок у глибину позицій 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади Збройних Сил України.

Українські військові ліквідували шістьох російських найманців

Внаслідок зіткнення бойовиків з українськими військовослужбовцями командир групи та снайпер здійснили спробу збройного опору та були ліквідовані у ближньому вогневому бою.

«Тоді ДРГ із шести чоловік висунулася в район с. Жолобок і була перехоплена. Двоє з них були знищені стрілецькою зброєю. Решту оточили та запропонували їм здатися, вони не погодилися. Зав’язався бій. Двох бойовиків знищили при вогневому контакті, а інші потрапили в полон. Також нашими військовими була захоплена зброя. При собі бойовики мали СВД (снайперська гвинтівка). Все це разом із документами полоненого – це чергові прямі докази участі росіян у конфлікті», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він також зазначив: «Цікавить також і подальша доля затриманих російських медиків, які «заблукали» в Луганській області. Все це хороший обмінний фонд і їх не можна віддавати просто так».

Бійці 93-ї бригади взяли в полон російського розвідника

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, нещодавно було затримано групу російських медиків – випускників Санкт-Петербурзької військово-медичної академії ім. С. Кірова, які після святкування Дня медичного працівника за давньою російською традицією «збилися з курсу» і потрапили до рук українських військових.

Дмитро Снєгирьов наголосив, що наразі ситуація в районі населеного пункту Жолобок повністю контрольована українськими військовими.

«Бойовики періодично намагаються вибити українських військових з висот, але наші закріпилися і ситуація контрольована у нашу користь. Окрім того, наші військові тримають під контролем трасу», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Також він зазначив, що під Авдіївкою, незважаючи на тимчасові загострення, ситуація повністю контрольована бійцями ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ