Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Не об’єднувати громади, а розукрупнювати райони, – Анатолій Матвієнко

Народний депутат України Анатолій Матвієнко відвідав Львів, де в сесійній залі Львівської облдержадміністрації зустрівся з представниками місцевого самоврядування та поділився своїм баченням адміністративно-територіальної реформи. На його думку, адміністративна система України повинна мати два рівні – області та райони.

Однією з головних проблем в Україні є демографічна криза та зменшення кількості населення. Хоча ефективна громада, наголосив політик, можлива за кількості населення від 7 тисяч, в Україні наразі понад тисячу громад мають населення 3 тисячі людей. Більше того, малі населені пункти не є привабливими для молоді, тому в структурі їхнього населення переважають пенсіонери.

На думку Анатолія Матвієнка, добровільне об’єднання громад неефективне, адже всі вдалі реформи завжди проводилися згори. Він пропонує замість об’єднання громад розукрупнити наявні райони, зменшивши їхню площу в 3-4 рази. Така система, на його думку, буде зрозумілішою для людей.

Таким чином, він пропонує дворівневу структуру, а не трирівневу, як у Польщі.

У такий спосіб можна буде створити райони, населення яких становитиме 20-30 тисяч, що є оптимальним в умовах сталої демографічної кризи. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ