Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Не панікуйте і не тікайте від полум’я: правила безпеки

Не панікуйте і не тікайте від полум’я, що швидко наближається у протилежному від вогню бік – це перше правило безпеки під час виникнення масових пожеж в лісах та природних екосистемах. Про це сьогодні, 26 липня, нагадали в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради.
Фото з інтернету

Як надавати першу допомогу при опіках

1.      Не панікуйте і не тікайте від полум’я, що швидко наближається у протилежному від вогню бік, а долайте вогонь з краю в найбільш безпечному місці проти вітру, закривши голову і обличчя одягом.

2.      З небезпечної зони, до якої наближається полум’я, виходьте швидко, перпендикулярно напрямку поширення вогню.

3.      Якщо втекти від пожежі не можливо, то вийдіть на відкриту місцевість або галявину, ввійдіть у водойму, якщо вона є поблизу, або накрийтесь мокрим одягом і дихайте повітрям, що над самою поверхнею землі.

4.      Гасити полум’я невеликих пожеж можна, збиваючи його гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами.

5.      Під час гасіння пожежі не виходьте далеко від доріг та просік, не випускайте із виду інших учасників гасіння пожежі, підтримуйте із ними зв’язком за допомогою голосу.

6.      Будьте обережні в місцях горіння високих дерев – вони можуть завалитися та травмувати вас

7.      Особливо будьте обережні у місцях торф’яних пожеж, враховуйте, що там можуть створитись глибокі вирви, тому рухайтесь по можливості, перевіряючи палицею глибину шару, що вигорів

8.      Після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежну службу про місце, розміри та характер пожежі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ