Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Не торгуйте цвинтарями, - депутати не дали землю на Цитаделі

Учора, 21 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати не підтримали рішення про затвердження ТзОВ «Брок-інвест» технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Грабовського, 11. Йдеться про ділянку на «Цитаделі». «За» проголосувало лише 16 депутатів. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
 

Ухвала передбачала передати в оренду терміном на 10 років ТзОВ «Брок-інвест» земельну ділянку площею 0,0393 га на вул. П. Грабовського, 11.

Земельну ділянку мали передати для обслуговування будівлі – об’єкта незавершеного будівництва готовність якого становить 67% для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Депутати виступили проти такого рішення, адже ділянка розміщена на місці масових вбивств.

Депутат Андрій Карбовник нагадав депутатам, що ця ділянка – це історична частина Львова, на території якої був розташований концентраційний табір.

«В часи Другої світової війни там було ув’язнено кілька тисяч військовополонених, а частину з них там і поховали. Давайте вже хоч цвинтарями не торгуватимемо», – закликав колег Карбовник.

Депутат Юрій Кужелюк також висловився проти такої ухвали і зазначив, що проти будь-яких забудов на цій ділянці виступала покійна Віра Лясковська, яка була депутатом ЛМР у попередніх каденціях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ