Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Де і як придбати паливні дрова

Результати громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, - прес-центр ГО «Рабів до раю не пускають».

Сьогодні, 29 вересня, відбулося засідання Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, де обговорювали пріоритетні напрямки роботи цієї державної установи.

Члени громадських організацій «Рабів до раю не пускають» та «Пріоритет права», а саме Іван Спринський та Бондарук Леся, підняли питання стосовно того, що не у всіх лісгоспах області можна придбати паливні дрова для опалення своїх домівок.

«Це питання надто важливе на фоні дефіциту газу, адже ми не маємо працювати на збагачення чужої країни. На наш запит, керівники лісництв сказали, що покращать можливість вільного продажу, і звичайних мешканців не будуть скеровувати на біржі, адже це порушує чинне законодавство та встановлені правила.» – розповідає керівник ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

«Природно, що потрібно популяризувати опалення домівок дровами в районних центрах та селех, адже кожен громадянин має право на використання природних ресурсів, і це сприятиме економії. Також, було обговорено положення про порядок продажу необробленої деревини, де представники ГО «Рабів до раю не пускають» та «Варта 700» зазначили, що положення має включати відкрите проведення торгів на біржах регіонів, також відкритий продаж лісопродукції по регіонах, адже не потрібно ці повноваження повністю надавати управлінню в Києві, що необхідно для того, щоб малий та середній бізнес мав право заключати довгострокові договори.» – додає керівник ГО «Пріорітет права» Бондарук Леся.

«Учасники громадської ради вимагали сформувати лист до агентства мисливського та лісового господарства з вимогою проводити конкурси по призначенню керівників лісництв лише територіально, тобто лише у Львівській області, на що начальник управління Львівського обласного лісового та мисливського господарства Анатолій Дайнека погодився.» – розповідає активіст ГО «Рабів до раю не пускають» Світлана Марковська.

«Одним з важливих досягнень сьогоднішньої громадської ради було те, що ми ухвалили той момент, що всі рішення, які будуть прийматись у лісгоспах області, висвітлюватимуться для громади на сайтах цих лісництв. Також, ми розглянули питання порядку реалізації деревини, які будуть скеровані до держлісагенства України.» – підсумував результат громадської ради Анатолій Дайнека.

Також, громадські активісти ГО «Рабів до раю не пускають», «Варта 700» та ряду інших громадських організацій, незважаючи на результати громадської ради, закликають жителів районних центрів та сіл, у разі відмови їм у закупівлі деревини для опалення свого житла, звертатись за телефонами:

0683164492 – Іван Спринський

0674540397 – Роман Верхоляк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ