Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Не варто чекати, поки мудра змія вкусить загарбника, - Луценко

Не варто чекати, поки мудра змія вкусить загарбника, який до того ж тепер рідко ступає з броньованого «Мерседеса» на голу землю. Висновок і простий, і важкий водночас — треба міняти владу. Про це в інтерв’ю «Сільським вістям» сказав екс-міністр внутрішніх справ, лідер «НС» Юрій Луценко, - повідомила прес-служба "НС".

«З історії відомо, що земля була сакральним елементом світовідчуття слов’ян. Вона ототожнювалася з Велесом, символи якого — змія та кінь. Прикметно, що варязького князя Олега, поневолювача руської землі, вбила саме змія, котра виповзла з кінського черепа. Це — історичний наказ предків, який не варто забувати», - прокоментував Юрій Луценко заяви влади про намір з 1 січня 2012 року започаткувати ринок землі.

На його думку, запропонований «регіоналами» план продажу землі — «це шлях у безодню, відтак українці можуть стати народом без території, палестинцями в таборах чи індіанцями в резерваціях».

«Розумію, що навіть мізерні гроші від продажу паю сьогодні життєво потрібні будь-якій селянській родині для лікування, придбання житла молодим, здобуття освіти. Але за одноразовим полегшенням життєвих проблем криється бандитський за своєю суттю план знищення основи існування України, перетворення її на чужу для нас територію, де «я не я, і хата не моя», - наголосив екс-міністр.

«Цей рік був роком багатьох так званих реформ, але чи не найрезонанснішою стала підготовка до земельної реформи. Точніше, підготовка до земельного розбою. Що ще не вкрадено в Україні до кінця? Газотранспортна система і земля. Ось це і не дає спокою правлячому клану. Почалася реформа з обов’язкового придбання спеціальних кілків для позначення меж земельного паю «потрібної» фірми. Ціна — 5 мільярдів гривень! Але надалі апетит розгулявся ще більше. Які там кілки, які межі? Націлилися на ВСЮ ЗЕМЛЮ», - акцентував Луценко.

Політик упевнений, що земельна реформа, запропонована Партією регіонів, жодним чином не сприяє розвиткові аграрного сектору економіки чи покращанню умов життя на селі.

«Їхній план складається з двох частин і простий, як труна. По-перше, створити державний земельний банк, який за кредитні гроші заволодіє найціннішими орними землями планети. По-друге, довести до банкрутства цю установу, продавши акції організаторам афери з метою перепродажу арабським, китайським та іншим «ефективним інвесторам». Як колись казали в радянські часи, «все в ім’я людини, на благо людини». Ми навіть знаємо ім’я цієї «людини»!», - зазначив Ю.Луценко.

Лідер «НС» констатує, що ситуація в українському селі складна надзвичайно. А справжня реформа галузі має підтримати виробника, знищити монопольні обмеження, які не дають йому дихати. Вона повинна стимулювати залучення нових технологій, створення інфраструктури, зокрема й соціального значення, — доріг, шкіл, лікарень.

«Звісно, має бути і ринок землі. Але я переконаний, що предметом цього ринку має бути виключно право довгострокової оренди землі, а не її купівля за безцінь для подальшого продажу невідомим зайдам», - наголосив Луценко.

«Не варто чекати, поки мудра змія вкусить загарбника, який до того ж тепер рідко ступає з броньованого «Мерседеса» на голу землю. Висновок і простий, і важкий водночас — треба міняти владу. На виборах до Верховної Ради ми маємо шанс зупинити бандитизм», - резюмував Юрій Луценко. - nso.org.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ