Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Не всі перевізники у Львові підвищуватимуть тарифи на перевезення

Дві фірми--перевізника, що працюють у Львові і не входять до асоціації перевізників «Львівський пасажирський транспорт» наразі не підніматимуть цін на проїзд в маршрутках. Про це «Гал-info» повідомили в управлінні транспорту ЛМР.
Зокрема тарифи на проїзд в маршрутках не підніматиме ВАТ «ЛАТП 14630» та ВАТ«Львів Західенерго».
Як зазначив в коментарі директор ВАТ «ЛАТП 14630» Микола Петрищак, ціни на проїзд в маршрутках, які обслуговують маршрути 1, 3, 4, 5, 6, 8а, 10, 13, 13а, 13б, 15, 24, 22, 28, 30, 34 піднімуть, але не з 20 листопада. «Ми повідомимо пасажирів про підняття цін, наразі ж ми не коментуємо, коли це станеться», -- зазначив Петрищак.
Так само, за словами директора державної-фірми перевізника ВАТ «ЛьвівЗахіденерго» Василя Петруняка, яка обслуговує маршрут 12 та 16, з 20 листопада ціни на проїзд у маршрутках не підніматимуть. «Підняття цін є актуальним, оскільки все дорожчає, починаючи з пального та техобслуговування, продовжуючи послугами ДАІ (реєстрація та техогляд), які подорожчали з 12 листопада на 30-40 %. Але ми державне підприємство і тому не можемо підвищити тарифи на перевезення, допоки не пройдемо всіх необхідних процедур, тому нам важче в цьому питанні аніж приватникам», -- зазначив Петруняк. З його слів підняття його фірмою тарифів на перевезення не залежатиме від підтримки ЛМР рішення перевізників підвищити тарифи.
Водночас, як стало відомо «Гал-info» з компетентних джерел, ще декілька перевізників, які працюють у Львові мають намір відмовитися від підняття цін на перевезення з 1 грн. до 1,5. з 20 листопада, але офіційно перевізники щодо цього коментарів не дають.
У Львові офіційно зареєстровано 26 фірми-перевізника, які здійснюють перевезення в межах міста.
Нагадаємо що Асоціація пасажирських перевізників Львова заявила про те що всі підприємства, що є членами Асоціації підвищать проїзд у маршрутках з 20 листопада, не чекаючи на погодження ЛМР. Як зазначив в коментарі «Гал-info» голова Асоціації Роман Лобода перевізники підуть на підвищення попри те що їм прийдеться сплачувати ПДВ.
Водночас начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міськради Микола Шкурган зазначив що ЛМР не може дозволити підняти перевізникам тариф за перевезення до 1,5 грн. без обґрунтувань, без підтверджень з інспекції з контролю за цінами та погодження АМКУ. «При ціні палива 4,5 грн за літр, ціна на проїзд у маршрутках повинна становити 1,3 грн. Але, оскільки ціна палива зросла до 4,8 грн за літр, то необхідно знову обрахувати новий тариф на проїзд у маршрутках, і подати на погодження відповідні документи у відповідні установи. На це піде місяць часу», – повідомив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ