Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Не змушують, не заставляють, не заангажовують, – в.о. гендиректора Львівської державної телерадіокомпанії

Не змушують, не заставляють, не заангажовують, – так в.о. гендиректора Львівської обласної державної телерадіокомпанії Володимир Палига у коментарі Гал-інфо відреагував на заяву Миколи Томенка про те, що керівників обласних телерадіокомпаній змушують вступати до Партії регіонів.

«Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що керівників обласних телерадіокомпаній змушують вступати у Партію Регіонів. І навіть заявив, що : «вже кілька керівників вступило..», і «…вестимуть «правильну» редакційну політику…»
Це чергова «качка» чи добре продумана провокація? Напевно відповідь знає сам Микола Томенко. Але мовчить. Як і не оперує конкретними фактами. Оте… «вже кілька керівників вступило…» радше нагадує ОБС (одна бабка сказала), а не річ державного мужа.

До Вашого відома, пане віце-спікер, ніхто не має права втручатися у редакційну політику державних засобів масової інформації. Це гарантовано Законом. Це перше.
Друге. Якби щось подібне і трапилось, то, повірте, ніхто б не став мовчати. Навпаки, завдяки свободі слова і широкому розголосу та резонансу, такий би «утиснутий» керівник узабезпечив себе від будь-яких утисків.

Третє. Спілкуючись зі своїми колегами, генеральними директорами ОДТРК, я ще від жодного не чув, щоб їх змушували вступати у будь-яку партію. Якщо це хтось і зробив, то лише за власними переконаннями, і набагато раніше, і їхній вибір, до речі, припав не на Партію Регіонів. А в переважній більшості керівники обласних держтелерадіокомпаній безпартійні, і не заангажовані жодною політичною силою.

І останнє. На прикладі співпраці з Львівською обласною державною адміністрацією, і на підставі повідомлень, які я регулярно отримую від колег по всій Україні, жодного тиску на керівників ОДТРК ніхто з ОДА не робив і не робить. Навпаки, наразі йде активна робота з боку облдержадміністрацій щодо ліквідації наслідки діяльності «фахового керівництва» своїх попередників, які здавали державні інтереси в телевізійній сфері приватним структурам за відкати.

При чому зараз генеральних директорів телерадіокомпаній не «нагинають», як це робилось ще сім місяців тому, не закликають їх під знамена «свободи і демократії» керуючись принципом: «Хто не з нами, той проти нас».

Відбувається конструктивний діалог, який спрямований на відновлення державних позицій у телерадіопросторі. Тобто на те, до чого у попередньої влади руки не доходили, або не хотіли доходити.

Це стосується і Львівської ОДТРК, і решти інших областей України. Тож дайте людям спокійно працювати, і не втягуйте нас у чергові політичні ігрища та протистояння, як це робилось упродовж п’яти останніх років», – підкреслив Володимир Палига.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ