Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Небайдужих львів'ян закликають здавати кров

Небайдужих львів'ян закликають здавати кров, адже потреба у крові є завжди для онкохворих дітей та бійців АТО. Про це в коментарі журналістам сьогодні, 1 березня, розповів заступник головного лікаря Львівського обласного центру служби крові Ігор Горбаль.

За його словами, для того щоб покрити потреби крові для львівських медичних установ, потрібно в день заготовляти близько 20 л крові. Відтак, щодня потрібно кров близько 80-100 людей.

"Ми просимо приходити людей віком від 18 років та із вагою понад 60 кг. Також перед здачею крові потрібно не їсти смаженого та жирного, не вживати алкоголю. Окрім того, не можна курити за 4 год до здачі крові. Сніданок має бути легким, без масла та молока", - розповів Ігор Горбаль.

"Норма однієї здачі крові 350 мл, не менше. Дуже шкода, якщо через неправильну підготовку людини до здачі крові, ми отримуємо менше ніж 350 мл, тоді ми її змушені утилізовувати", - додав Ігор Горбаль.

Як розповіла Юлія Савостенко, донор крові, вона вже кілька разів здавала кров. Її основна мотивація - це те, що жінка свідомо розуміє, що ця кров допоможе хворій людині. 

"Окрім того, бути донором крові корисно", - наголосила Юлія Савостенко.

Додамо, кров можна здати щодня  із 08:30-13:00 за адресою вул. Пекарська, 65 (Львівський Обласний центр служби крові).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ