Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російська воєнщина відчула смак крові: що далі?

Український політолог Віктор Небоженко пояснив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук, що стоїть за пропозиціями Трампа про скорочення ядерних озброєнь в обмін на зняття санкцій.

«Перше і найважливіше для нас. Виявляється санкції, введені Заходом проти Росії, вже прямо не зв'язуються з війною Путіна проти України, а перетворилися на інструмент тиску США на Росію. Зовні це виглядає, як нехтування інтересами України на користь більш високих цілей Заходу - боротьба з агресивними планами Путіна з перебудови світу. Але, з іншого боку, тепер всьому світу зрозуміло, що вторгнення в Україну в березні 2014 року виявився не просто помстою Кремля бунтівній Україні, а початком путінського руйнування всього світового порядку. Тому допомога Україні в боротьбі з Росією - це прямий обов'язок всього цивілізованого світу по самозахисту. Ми вже, через механізм санкцій, дали Заходу надійний інструмент стримування міжнародної агресії Росії. А Україна перетворюється на форпост європейської безпеки проти Росії. Витримає Україна - витримає і Европа. В разі поразки України танки "вєлікой новоросії" дійдуть до передмість Берліна.

Друге, не менш важливе. Радники Трампа прекрасно розуміли нереальність своєї пропозиції з обміну санкцій на ядерне роззброєння Росії. Зате після прогнозованої відмови Кремля Захід має повне право втягнути Росію в другу гонку озброєнь, яку ця країна, в умовах кризи, явно не потягне. Таким чином, Путіну доведеться вже стримувати своїх генералів брутальними методами, або розв'язати новий міжнародний конфлікт. Обидва шляхи для нього особисто є вкрай небезпечними.

Нарешті, важливо зрозуміти, що для Заходу метою є вже не сам Путін, а той режим, які сформується після його відходу. І тут є два шляхи - військова диктатура або компромісний ліберальний уряд. Перший варіант набагато небезпечніше від самого правління Путіна, який поки що здатний на компроміси заради порятунку своїх мільярдів. Чого не скажеш про російську воєнщину, яка вже відчула після України та Сирії смак крові і грошей. Тепер російські генерали хочуть влади. Вони набагато небезпечніше за ФСБ і путіних-сєчіних. Тому для Заходу дуже важливо руками Путіна придавити агресивну воєнщину Росії, яка нині підіймає голову і реально програла дві війни в Україні та Сирії, і тепер за всяку ціну хоче реваншу як шлях до влади», - написав Віктор Небоженко.

Фото - ukr.obozrevatel.com.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ