Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Необгрунтовані перевірки бізнесу уряд розглядатиме як надзвичайну ситуацію - Азаров

Необгрунтовані перевірки бізнесу Президент і уряд розглядатимуть як надзвичайну ситуацію. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров у середу на засіданні уряду, передає кореспондент Укрінформу.

«Доручаю міністру доходів і зборів Клименку навести лад у відомстві, забезпечити виконання доходів бюджету не за рахунок пресингу платників, а за рахунок співробітництва з платниками й адресної ризикоорієнтованої контрольно-перевірочної роботи. Попереджаю, що факти необгрунтованих перевірок Президент і уряд будуть розцінювати як надзвичайну ситуацію, усувати яку ми будемо жорстко разом із тими, хто її створив», - наголосив глава уряду.

Він нагадав, що Президент доручив уряду викоренити практику збору податків наперед та затримки із відшкодуванням податку на додану вартість. «Нам необхідно проаналізувати всі випадки податкових перевірок, які не мали результатом обгрунтоване рішення про нарахування податкових зобов'язань, та притягти до відповідальності винних у проведенні таких перевірок. А взагалі треба продумати законодавчий механізм відшкодування завданої платникам шкоди за рахунок винних у цьому посадовців», - зазначив Прем'єр-міністр.

ukrinform.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ