Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Необґрунтовані тарифи призвели до комунального колапсу, – “Наш край”

Приведення тарифів до обґрунтованого рівня та платоспроможності людей – єдина можливість уникнути комунального колапсу. Про це заявив співголова партії “Наш край” Олександр Мазурчак. Про це повідомила прес-служба партії.

За його словами, країну охопила криза комунальних неплатежів. Сьогодні українці масово не платять за комуналку, оскільки необґрунтоване підвищення тарифів призвело до того, що українці стають дедалі біднішими.

“Тільки зниження тарифів та приведення їх до економічно обґрунтованих показників і реального рівня доходів українців дозволить вийти з цього порочного кола і зупинити комунальний колапс”, – зазначив Олександр Мазурчак.

Співголова “Нашого краю” додав, що держава також не виконує свої зобов’язання з відшкодування субсидій постачальникам послуг, від чого страждають насамперед комунальні підприємства та ОСББ.

“Загальна сума заборгованості населення та держави за житлово-комунальні послуги в січні 2017 року вже досягла рекордної суми у 54,2 млрд гривень. А за результатами опалювального сезону цей борг стане ще більшим”, – підсумував Олександр Мазурчак.

Він нагадав, що минулого тижня “Наш край” спрямував відповідне звернення з вимогою не підвищувати тарифи на електроенергію з 1 березня та проаналізувати всі тарифи у відповідності до рішення РНБО.

“Ми наполягаємо, що влада має безумовно виконати рішення РНБО: скасувати підвищення тарифу на електроенергію та поінформувати громадськість про результати аналізу вже затверджених тарифів”, – підсумував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, минулого тижня політична партія “Наш край” звернулась до КМУ і НКРЕКП з вимогою виконати рішення РНБО та привести тарифи до обґрунтованого рівня.

За даними аналітиків, загальна сума заборгованості населення і держави за житлово-комунальні послуги в січні 2017 року сягнула рекордної суми в 54,2 млрд гривень. Загальний рівень заборгованості населення на кінець січня сягнув 29 млрд гривен. Окрім цього, наявна заборгованість держави перед постачальниками послуг за субсидії, яка становить 25,2 млрд гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ