Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НеProzorrі Михайловські

6 червня 2017 року в електронній системі закупівель Prozorro відбувся аукціон стосовно закупівлі, оголошеної ПАТ «Укргазвидобування» в особі філії «Львівгазвидобування» - замовник (№ UA-2017-5-23-000149-b).

Предметом цієї закупівлі була послуга з еколого-геологічної оцінки запасів вуглеводнів Макунівського газоконденсатного родовища Львівської області. За результатом вказаного аукціону, на підставі найнижчої цінової пропозиції, замовник обрав переможця – приватне підприємство «Геобурпроект» (код ЄРДПОУ 36248831).

Це не перша перемога підприємства на тендерах в Prozorro. Крім, вже згаданого — 01 липня 2016 року на суму 616 000 гривень, було ще два: на геолого-економічну оцінку запасів вуглеводнів Семенцівського родовища із захистом в Державній комісії по запасах корисних копалин України на суму 1 028 000 гривень та 11 грудня 2015 року на аналіз геолого-геофізичних матеріалів, підготовка підрахункових параметрів пластів за даними геофізичних досліджень свердловин по верхньовізейських, серпухівських, башкирських і московських відкладах Березівського родовища на суму 1 465 000 гривень. Що прикметно? В обох випадках ПП «Геобурпроект» давали кращу пропозицію, ніж державні підприємства. У першому випадку програло ДП «Укрнаукагеоцентр», у другому — ДП «Науканафтогаз». І що з того, запитаєте ви? Ну, не конкурентоспроможні у нас державні підприємства перед приватними, хай бізнес у них розвивається.

Але диявол ховається в дрібницях. І тут потрібно дивитися глибше. Так, за інформацією з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань одноосібним засновником/власником ПП «Геобурпроект» є Михайловська Мирослава Євгенівна. А ось цитата з інтернет-ресурсу «Наші гроші»: «З 2008 року до 2015 Ігор Михайловський був директором ПП «Геобурпроект», власницею якого з 2008 року є його дружина Мирослава Михайловська». Про одіозну постаті Ігоря Михайловського знайти можна багато «цікавої» інформації. Так, у листопаді минулого року суд оштрафував його на 1500 неоподаткованих мінімумів або 25,5 тис грн., коли Михайловський перебував на посаді заступника директора з геології та інвестиційної діяльності дочірнього підприємства НАК «Надра України» «Західукргеології» та отримав 1,5 мільйони хабара від представниці ПП «Новоком». Тоді за даними слідства, колишній замдиректора ДП «Західукргеології» повідомив, що має можливість вплинути на знайомих службових осіб Державної служби геології та надр України та Державної комісії України по запасах корисних копалин, у компетенцію яких входить затвердження необхідної документації, і запропонував за хабар посприяти у підготовці та погодженні документації на газове родовище з подальшою видачею спеціального дозволу на користування надрами.

Галицький суд знову переніс розгляд справи топ-хабарника

І ще трішки інформації до роздумів. Щоб уже ви мали уявлення про діяльність, яку розвернуло сімейство Михайловських.

Між ДП «Західукргеологія» та ТзОВ «Нафтогазрембуд-1» триває судова тяганина щодо того, хто ж має отримати спецдозвіл на Тинівське родовище. Передмову до цієї справи ви можете прочитати, наприклад, тут: http://dyvys.info/2016/08/11/onyshhenko-by-zazdryv-shema-po-lvivsky/. Але зараз не про це.

На засіданні колегії ДКЗ України 04 вересня 2014 року розглядалися матеріали геолого-економічної оцінки запасів покладів Тинівського газового родовища Львівської області з метою визначення промислового значення їхніх запасів у поточних умовах. На цій комісії серед запрошених від ДП «Західукргеологія» був присутній якраз Ігор Михайловський, як начальник геологічного відділу підприємства. А от авторами звіту були представники від ПП «Геобурпроект». А хто власник «Геобурпроекту» ви вже прочитали вище — дружина того самого Михайловського.

Отака дивовижна якість Михайловських потрапляти у всеможливі суперечливі ситуації, як і їхнього підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ