Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Невакцинованих проти кору дітей не пустять до шкіл

Через поширення інфекції, невакциновані проти кору діти не допускатимуться у навчальні заклади в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях, - Освіта.ua.

Відповідні обмежувальні заходи викликані спалахом кору в Україні. Зокрема, на початок вересня в Україні зареєстровано 1627 випадків кору, двоє дітей в Одеській області померли. Найбільше випадків зареєстровано в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській  областях.

«Ситуація з кором викликала занепокоєння уряду, і на нараді у віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка було прийнято рішення про недопущення дітей, які не мають щеплення проти кору, у навчальні заклади у трьох областях з найбільшою кількістю захворілих. Заходи здійснюватимуться на період спалаху захворювання або до того моменту, поки діти не отримають всі потрібні дози вакцини за календарем», - повідомляють у Міносвіти.

Також у відомстві закликали батьків у всіх областях України вакцинувати дітей.

«Головна причина спалахів кору — низький рівень охоплення вакцинацією. Минулого року менше половини українських дітей були щеплені від кору за графіком. На кінець серпня 2017 року другою дозою вакцини КПК за календарем щеплень були захищені 61% дітей віком 6 років», - повідомили у Міносвіти.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ